ΦΕΤΑ ΜΑΡΙΝΑΤΗ

ΦΕΤΑ ΜΑΡΙΝΑΤΗ

Πικάντικη μεζεδάκι φέτας σε αρωματικό ελαιόλαδο. Κατηγορία: Ορεκτικό

    Υλικά:

  • 250 γρ ελληνική φέτα Κίσσαβου ΚΕΣΕΣ

  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο

  • 3 φύλλα δάφνης

  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό θυμάρι/ρίγανη

  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

  • 1 κ.σ. ανάμικτοι κόκκοι πιπεριού, χοντροσπασμένοι

Οδηγίες Προετοιμασίας:

  1. Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε τη φέτα. Κόβουμε σε κύβους.

  2. Ανακατεύουμε πιπέρι & θυμάρι.

  3. Σε βάζο: λίγο ελαιόλαδο, 1 φύλλο δάφνης, λίγη πιπερίτσα, μίγμα πιπεριού-θυμαριού, ⅓ φέτα.

  4. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 στρώσεις. Καλύπτουμε τελείως με λάδι.

  5. Κλείνουμε. Ωριμάζουμε 24 ώρες σε δροσερό μέρος ή 1 εβδ. στο ψυγείο.

  6. Σερβίρουμε με φρυγανιές ή πάνω σε χωριάτικη σαλάτα.

Συμβουλές:

Φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 30′ πριν το σερβίρισμα για να ρευστοποιηθεί το λάδι.