Συνταγές
ΦΕΤΑ ΜΑΡΙΝΑΤΗ
Συνταγές
Πικάντικη μεζεδάκι φέτας σε αρωματικό ελαιόλαδο. Κατηγορία: Ορεκτικό
250 γρ ελληνική φέτα Κίσσαβου ΚΕΣΕΣ
2/3 φλ. ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό θυμάρι/ρίγανη
1 κ.γ. ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
1 κ.σ. ανάμικτοι κόκκοι πιπεριού, χοντροσπασμένοι
Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε τη φέτα. Κόβουμε σε κύβους.
Ανακατεύουμε πιπέρι & θυμάρι.
Σε βάζο: λίγο ελαιόλαδο, 1 φύλλο δάφνης, λίγη πιπερίτσα, μίγμα πιπεριού-θυμαριού, ⅓ φέτα.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 στρώσεις. Καλύπτουμε τελείως με λάδι.
Κλείνουμε. Ωριμάζουμε 24 ώρες σε δροσερό μέρος ή 1 εβδ. στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με φρυγανιές ή πάνω σε χωριάτικη σαλάτα.
Φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 30′ πριν το σερβίρισμα για να ρευστοποιηθεί το λάδι.