ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΗ

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΗ

Κυπριακή εκδοχή της κλασικής «al Burro» με πλούσια κρέμα αναρής. Κατηγορία: Κυρίως / Ζυμαρικά

    Υλικά:

  • 500 γρ φετουτσίνι

  • 200 γρ βούτυρο θερμ. δωματίου

  • 2 ½ φλ. Αιγοπρόβειο τρίμμα (Χαλλούμι ώριμο & Ανάρη ξερή)

  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Οδηγίες Προετοιμασίας:

  1. Βράζουμε ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό. Κρατάμε 1 φλ. νερό βρασμού.

  2. Ρίχνουμε ζεστά ζυμαρικά σε μπολ με βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει.

  3. Προσθέτουμε τρίμμα τυριού, ανακατεύοντας και ρυθμίζοντας πυκνότητα με νερό βρασμού ώσπου να γίνει κρεμώδες.

  4. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο & πιπέρι, σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον τρίμμα.