Συνταγές
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΙΛΑΝΕΖΕ
Συνταγές
Ζουμερά κανελόνια γεμισμένα με κιμά και σάλτσα ντομάτας, καλυμμένα με αφράτη μπεσαμέλ με αναρή και χαλλούμι.
12 κανελόνια
500 γρ κιμάς (μισός χοιρινός – μισός μοσχαρίσιος)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ φλ. κρασί
1 φλ. ντομάτα περασμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός ή 1 κ.γ. ξερός
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. γάλα
1 φλ. τριμμένο Αιγοπρόβειο Τρίμμα (Αναρή + Ώριμο Χαλλούμι ΚΕΣΕΣ)
1 αβγό
Αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνουμε λάδι, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε κιμά, σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε ντομάτα, βασιλικό, ζάχαρη, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε 15′.
Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ: λιώνουμε βούτυρο, προσθέτουμε αλεύρι, έπειτα το γάλα, ανακατεύοντας. Μόλις πήξει, κατεβάζουμε και προσθέτουμε το αβγό και το ½ τριμμένο τυρί.
Βράζουμε κανελόνια al dente ή τα μουλιάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Γεμίζουμε με τον κιμά.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, περιχύνουμε με μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε στους 180°C για 30-40′ μέχρι να ροδίσει.