ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΧΑΛΛΟΥΜΙ, ΕΛΙΑ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΧΑΛΛΟΥΜΙ, ΕΛΙΑ

Πικάντικα σουβλάκια στη σχάρα, συνδυάζουν λουκάνικο, χαλλούμι και ελιές. Κατηγορία: Μεζές / BBQ

    Υλικά:

  • 6 κυπριακά λουκάνικα, σε 4 ροδέλες το καθένα

  • 2 χαλλούμια ταλαρί ΚΕΣΕΣ (~180 γρ/τμχ)

  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι)

  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

  • 16 μεγάλες πράσινες ελιές γεμιστές πιπεριά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες Προετοιμασίας:

  1. Ανακατεύουμε ξύσμα, σκόρδο, μαϊντανό.

  2. Ψήνουμε τις ροδέλες λουκάνικου 1′ ανά πλευρά, κρυώνουμε.

  3. Περνάμε σε 8 καλαμάκια: λουκάνικο-χαλλούμι-ελιά x2 + λουκάνικο.

  4. Ψήνουμε 4-5′ γυρίζοντας μέχρι ροδίσει χαλλούμι & λουκάνικο. Πασπαλίζουμε μίγμα λεμονιού.