ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Ελαφριά μακαρονάδα με φρέσκα λαχανικά, πέστο βασιλικού και κρέμα αναρής. Κατηγορία: Κυρίως / Ζυμαρικά

    Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα ή σε κυβάκια

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκόρδα ψιλοκομμένα

  • 2 φλ. φύλλα βασιλικού

  • 500 γρ σπαγέτι

  • 1 φλ. αναρή ΚΕΣΕΣ, λιωμένη

  • 1 πρέζα μπούκοβο

  • Ξύσμα 1 λεμονιού

  • 1 φλ. τυρί τριμμένο (+ επιπλέον)

  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Προετοιμασίας:

  1. Σοτάρουμε κρεμμύδι σε 3 κ.σ. λάδι• προσθέτουμε κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε, ψήνουμε 10′ μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Κάνουμε «πάστα» βασιλικού στο μιξερ με σκόρδο, αλάτι, 3 κ.σ. λάδι.

  3. Βράζουμε σπαγέτι, κρατάμε 1 φλ. νερό.

  4. Ανακατεύουμε σπαγέτι στο τηγάνι με κολοκυθάκια, ½ φλ. νερό, αναρή, μπούκοβο, ξύσμα. Αν στεγνό, προσθέτουμε νερό.

  5. Ρίχνουμε πάστα βασιλικού & μισό τυρί, ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με επιπλέον τυρί.